Καλωσόρισμα

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

O ιστοχώρος ενός σχολείου αποτελεί την επέκταση των δραστηριοτήτων του στον παγκόσμιο ιστό. Σχεδιάσαμε, λοιπόν, έναν διαδικτυακό τόπο που δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής σε όλους: μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς σε ηλεκτρονική μάθηση και άμεση επικοινωνία.

Μέσω της ιστοσελίδα μας μπορείτε να συμμετάσχετε κι εσείς στο ταξίδι μας…

Επιθυμία του σχολείου μας είναι η δημιουργία ενός σχολικού περιβάλλοντος, κοντά στον μαθητή, που να στηρίζει επαρκώς την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του εφήβου, διαπλάθοντας άτομα με γνώσεις, ευαισθησίες και ανθρωπιά. Σε ένα περιβάλλον σύγχρονο, δημοκρατικό, ανθρώπινο, χαρούμενο κι αειφόρο όπου μαθητές/μαθήτριες θα εργάζονται μέσα σ’ ένα κλίμα, το οποίο να χαρακτηρίζει η συλλογικότητα, η ομαδικότητα, η αλληλεπίδραση και η πολυφωνία. Το σχολείο μας στοχεύει στη δημιουργία εγγράμματων ατόμων με δεξιότητες, υπευθυνότητα, δημοκρατικό ήθος και ιστορική ταυτότητα αλλά και σεβασμό στη διαφορετικότητα. Έτσι θα γίνουν πολίτες με ολοκληρωμένη προσωπικότητα, ικανοί να συμβάλουν δημιουργικά στην ανάπτυξη της κοινωνίας και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του μέλλοντος.

Ένα σχολείο όπου όλοι νοιαζόμαστε και όλοι συμμετέχουμε σε προγράμματα, μαθητικούς διαγωνισμούς και με την επαφή με άλλα σχολεία όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.

Κάθε σχολική αίθουσα είναι εξοπλισμένη με τον δικό της ηλεκτρονικό υπολογιστή και προτζέκτορα, ενώ το ασύρματο δίκτυο που καλύπτει όλους τους χώρους του σχολείου, επιτρέπει ανά πάσα στιγμή την ελεγχόμενη άμεση πρόσβαση στην πληροφόρηση του διαδικτύου και το έργο των εκπαιδευτικών και των μαθητών γίνεται πιο εύκολο και ευχάριστο.

     

 

 

 

 

 

 

Στην ανάγκη και προσπάθεια που γίνεται ώστε να αναβαθμίσουμε τις υπάρχουσες υποδομές και να βελτιώσουμε το κτίριο με εσωτερικές και εξωτερικές αισθητικές παρεμβάσεις, προήλθε και αυτή η ιδέα, που αφορά την εξωτερική αισθητική αναβάθμιση του σχολικού κτιρίου και του αύλειου χώρου. Μία ιδέα, που ως σύλλογος διδασκόντων πιστέψαμε και στηρίξαμε από την αρχή της σχολικής χρονιάς, ώστε να προσφέρουμε στους μαθητές και μαθήτριές μας, έναν καλύτερο χώρο για να δημιουργούν και να μαθαίνουν. Όλα αυτά αποτέλεσαν για εμάς τον κινητήριο άξονα, ώστε να «μεταμορφώσουμε» τον σχολικό μας χώρο και να τον κάνουμε πηγή έμπνευσης για τους μαθητές/τριες μας.

  

  

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι Έλληνας καλαθοσφαιριστής και αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις καλαθοσφαίρισης για τους Μιλγουόκι Μπακς και την Ενική Ελλάδος.

Τα λόγια του σε συνεπαίρνουν, όσο και τα «καρφώματα», ή οι «τάπες» του. Η γοητεία του υπερβαίνει τα σπορ και αγγίζει τις πιο ευαίσθητες χορδές μας. Κάθε του φράση τον ψηλώνει ακόμη περισσότερο στην εκτίμησή μας. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν είναι μόνο ο υπεραθλητής. Είναι και μια προσωπικότητα – πρότυπο. Παράδειγμα προς μίμηση.

Οι τοιχογραφίες του σχολείου μας είναι έργο του ζωγράφου Δημήτρη Χαρίτου.

Σκοπός ενός τέτοιου εγχειρήματος είναι όχι μόνο η καλλιτεχνική δημιουργία και καλαισθησία, αλλά και η ψυχολογική τόνωση των μαθητών, των εκπαιδευτικών των γονέων τους αλλά και της τοπικής κοινωνίας. Είναι ανάγκη να υπάρχουν τέτοια ερεθίσματα, ώστε να βελτιώσουμε και να εμπνεύσουμε τα παιδιά μας, τους αυριανούς πολίτες.